galleriet

Vad roligt att du hittat till Galleri Ljungberg! Vårt mål är att så många som möjligt ska kunna njuta av konsten, det är vår passion i livet att kunna skapa något som andra kan ta glädje av. Vi är fyra olika personer som driver denna sidan och aktivt skapar konst. Våra inriktningar skiljer sig åt så här finns allt från digital konst till skulpturer. Med vår breda inriktning är vi säkra på att alla hittar något som passar dem.

Mycket av vår konst är bildkonst i form av foto och tavlor. Tavlorna målas med akvarell och gärna med ett abstrakt motiv. Vi vill att formen och färgerna ska påverka betraktaren själva. Precis som med all konst så bildar betraktarna sina egna tankar och känslor kring verket, därför är abstrakta motiv ett bra sätt att förstärka den känslan hos betraktaren.

För den som inte gillar abstrakta tavlor kan våra fotografier vara något istället. Digital konst blir allt mer populärt, speciellt foto. Vi på Galleri Ljungberg inriktar oss på porträttfotografering. Ansiktet har 24 muskler under huden som tillsammans bildar olika uttryck. Vi älskar att fånga de här olika uttrycken genom våra foto.

Om varken tavlor eller foto är din stil kan du njuta av både skulpturer och arkitektur istället. Skulpturer är tredimensionella konstverk. Våra skulpturer är fristående så att du kan titta på dem alla håll och kanter. Statyetter och reliefer av människor och djur förekom redan under istiden.

Du kanske undrar hur arkitektur passar in på ett galleri. Tro det eller ej så är det en konstform. Vi stöter på den varje dag i form av byggnader och andra formningar av den fysiska miljön som människor skapat. I vårt galleri kan du hitta olika installationer som ingår i kategorin arkitektur.