fotobok_storlekar

Ett kompakt galleri

Fota har länge varit en stor passion för mig, ända sedan min första analoga kamera med rulle där man endast kunde ta 28 bilder innan man blev tvungen att byta och lämna in för framkallning.
Då va det en sport att ta bra bilder. Nu kan du helt enkelt bara peppra bilder och titta direkt i kameran för att se om bilden håller bra kvalitet eller inte, om det är det sistnämnda kan du helt enkelt bara radera bilden och ta en ny, på detta sätt är risken väldigt stor att du tar allt för många bilder, många mer än du kan ta hand om.
Det är därför viktigt med ett bra system över dina bilder. Efter en fotosession kan det vara bra att sätta sig vid datorn och gå igenom alla bilderna och se vilka som är värda att spara i sitt galleri och vilka som är skräp, annars är risken att man blir överväldigad av bilder och orkar aldrig gå igenom dem.
Gör du detta så kan du enkelt skapa mappar för olika fotosessioner som du sedan kan skapa fina kompakta galleri av. Vad menar jag då med ett kompakt galleri? Jo jag menar ett analogt kompakt galleri som alla kan titta i, nämligen en fotobok.
Vill ni visa upp era alster för vänner och bekanta som kommer hem till er på besök så finns det inget bättre alternativ än att skapa en vacker fotobok att ha hemma.
Har du dessutom följt mitt tidigare tips där du skapar mappar med värdiga bilder som du önskar spara kan du med ett enda musklick skapa en fotobok hos någon av de stora leverantörerna som du kan jämföra här.
Välj hela mappen, ladda upp och skapa en unik fotobok som du kan dela med dig av och visa upp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *